Tina Colt – Vesztesből nyertes – beolvasó

“Semmi se számít” lány 0

Tina Colt – Vesztesből nyertes

– …”Jó napot! Üdvözlöm Katie könyvesboltjában. Miben segíthetek?

– Maga Katie? – kérdezte amaz és egy cseppnyi kedvesség sem volt a hangjában. Vége, lesittelnek – gondolta a lány és minden kétségbeesés benne volt a hangjában.

– I-i-i-gen – mondta nagy nehézségek árán. Védd meg magad! Hol van a fogadalom, hogy nem adod meg magad harc nélkül? – szólt a bensője. 

– Mennyiért adja el a boltot? Gondolom jó sok hitelt vett fel rá. Egy könyvesbolt? Semmi értelme. Értéktelen. Nem akarok itt könyvesboltot látni – ezt mondta. Tényleg. Kétszer is visszatekerte magában a monológot és tényleg ezt mondta. Katie köpni-nyelni nem tudott, csak bámult a férfira. Az megemelte a szemöldökét, hogy akkor válaszol-e?

– Tessék? – ennyit bírt kinyögni. Kicsit megkönnyebbült, hogy nem valami ellenőr, de ez akkor is túlment minden határon. 

– Mennyiért adja el? Most már láthatja, hogy semmi értelme nem volt. És sokba is kerül ez magának. 

…Ed és Ben bár nagyon fiatalok voltak, amikor ide kerültek, de mióta a család részesei lettek, nagyon jó testvérek voltak. Pedig ők is, mint mindannyian, teljesen más családból származtak, más gyökerekkel, mégis ezen túllépve, megpróbáltak egy olyan szövetséget létrehozni, ami csak nagyon ritkán adatik meg, még vérszerinti testvérek között is. Jó testvérek lettek. Nekik is így kellett volna Jillel és mindannyiukkal, ezt most már nagyon bánja, de hülye volt, az állandó veszekedésével és versengésével. Ennek már túl késő. Jillian elment. Pedig mielőtt ide került, nagyon is vágyott egy testvérre, akivel minden bánatát megoszthatja és a titkait… 

  • …Meg akartam kérdezni nem tért-e jobb belátásra? Eladja a boltot nekem?
  • Ez annyira nonszensz, hogy meg sem válaszolnám.
  • El van adósodva, Katie – mondta a férfi. Nem volt rosszallás vagy rosszindulat a hangjában, a lánynak mégis elég volt ennyi, hogy robbanjon.
  • Semmi köze hozzá, ha kell bármit megteszek, hogy az enyém maradjon a bolt. Úgy adósodom el, ahogyan akarok, ahhoz sincs semmi köze. Nem eladó. És ha az lenne is, maga lenne az utolsó, akinek eladnám.
  • Bármit? – kérdezett vissza a férfi.
  • Még a nevét sem tudom, akárhogy hívják menjen innen. Nem adom el. Ha éheznem kell sem, ha nem lesz hol laknom sem. Ez volt az álmom, megtartom – ezt nem is értette miért tette hozzá. Biztos egy szentimentális, dinkának tartja. Az sem érdekli…

…A sofőr a motorháztető mögött állt, beöltözve, alig ismerte fel benne Katiet. Fele annyira sem volt durva vele, mint amennyire szeretett volna a felelőtlensége miatt, de a lány még így is elsírta magát. Mit vétettem? – kérdezte magától…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: